Yeni Nissan Micra ile Keyifli Bir Sürüş
Kasım 22, 2019Japon üretici Nissan ailesinin en minik üyesi ve 1971 yılından bu yana piyasada yer alan Yeni Nissan Micra daha geniş bir iç ve dış tasarımla boy gösteriyor. 2016 yılında Paris Otomobil Fuarı’nda yeni haliyle podyumda yer alan Yeni Nissan Micra ülkemizde 11 Kasım 2019 itibariyle satışa sunuldu. Kasa değişikliğini beklediğimiz ve ülkemize ha geldi ha gelecek dediğimiz sportif ve çekici bir otomobil Yeni Nissan Micra. Artık onun için minik araba demek çok da doğru değil 🙂
Yeni Nissan Navara sonrasında test ettiğimiz ikinci otomobil olan Yeni Micra, Nissan’ın ortağı Renault’nun Fransa’nın Flins şehrindeki fabrikasında üretiliyor. Şimdi gelelim, bambaşka tasarımla karşımıza çıkan Nissan Micra’nın iç ve dış tasarımıyla ilgili detaylara…
Yeni Nissan Micra Yuvarlak Hatlardan Kurtulup Dinamik Tasarıma Bürünüyor
Kendi segmentinde rakiplerine diş gösteren Yeni Micra, 3999 mm uzunluğunda, 1743 mm genişliğinde ve 1455 mm yüksekliğinde, seleflerine göre oldukça bağımsız bir otomobil. Nissan’ın Yeni Micra’sı bayanlar için çokça tercih edilen bir otomobil olmuyor ve o algıyı kırarak “ ben bir aile arabasıyım “ diyor. Nissan Micra, ön görünümde abisi Pulsar’ın izlerini taşıyor. Keskin bakışlı ve önden arkaya doğru uzatan LED farları ve Nissan’ın son modellerinde kullandığı kendine has ön tasarım yapısı Micra’da da devamlılığını sürdürüyor. Motor kapağının ucundan başlayarak arka kısma doğru giden çizgi formu Yeni Micra’nın tasarım imzasını taşıyor. Arka kapı kolu bulunmayan ve üst taraftan açılabilen arka kapılar ile Nissan Micra, coupe görünümüne sahip olup iş birlikçisi Renault’nun Clio modelinin izlerini taşıyor. Micra’nın alttan üste doğru daralan bir tasarımı bulunuyor.
300 L olan bagaj hacmiyle selefine göre daha da büyüyen 2020 Nissan Micra, D formundaki stop far lambaları ve ince vücut hatlarıyla birlikte hoş bir görünüm sergiliyor. Ayrıca Nissan Micra’nın 16” Alüminyum alaşımlı elmas kesim jantları otomobildeki sportif havayı destekliyor.
Daha Ferah ve Geniş Bir İç Tasarım
Nissan Micra, iç tasarımda da ferah bir yaşam alanı sunuyor. Sade tasarıma sahip ön konsola entegre edilen, Nissan Connect Multimedya Sistemine sahip, Apple Car Play ve Android Auto destekli 7” Dokunmatik Ekran sürüş sırasında kullanım kolaylığı sunuyor. Nissan Micra’daki navigasyon özelliği gişelere yaklaşıldığında veya normal yol dışında sürücüyü bilgilendiriyor. 6 adet + 2 Tweeter Bose Hoparlör sisteminin 2 adedi sürücünün koltuk başlıklarında yer alıyor ve sürücüye sanki canlı olarak müzik dinliyor hissi veriyor. P, R, N, D ve L olmak üzere 5 farklı fonksiyona sahip Vites topuzu ve el freninden tutun da iç tasarımda kullanılan malzemenin kalitesi Nissan farkıyla Micra’da bulunuyor. Ön konsolun altında vitesin arka tarafında yer alan eşyaların konulmasına imkân tanıyor. Ancak orta konsolda yer alan bölmelerin yapısı eşyaların saklanma alanını kısıtlıyor. Ön tarafta sunulan iç konfor arka tarafta da devam ettiriliyor ve yolculuk daha keyifli bir hal alıyor. Sürücü kısmında yer alan dijital göstergeler ise her ne kadar geleneksel olarak kalmış olsa da göstergedeki renklerin ve yazıların oluşturduğu bütün, iç dizayna güzellik katıyor. Otomobillerde kullanılan son teknolojiler sürüşü oldukça kolaylaştırıyor.
Yeni Micra’ya bindiğimizde ilk hissettirdiği rahatlık ve ferahlık oldu. Sürüş sırasında da aynı tadı aldığımızı söyleyebiliriz. Gelin sürüş detaylarına birlikte göz atalım.
Yeni Nissan Micra ile Yolculuk Çok Keyifli
1.0 litrelik 3 silindir turbo beslemeli benzinli motora sahip Yeni Nissan Micra ,yakıt tüketimi bakımından da oldukça ekonomik. Micra önceki modellerinde de yakıt tasarrufu açısından avantajlı bir otomobildi. Ancak yeni Micra bu farkı daha çok hissettiriyor. Fabrika verilerine göre şehir içinde 5,6 lt / 100 km yakıt tüketimi bulunurken şehir dışında ise bu tüketim oranları 4,2 – 4,5 aralığında seyrediyor. Fakat bu oranlar kullanımdan kullanıma değişkenlik gösterebiliyor.
Test aracına ilk bindiğimizde yakıt tüketim değeri 8,3 litre değerlerinde iken bizim kullanımımızla birlikte 5,9 litreye düştü. Nissan Micra, 0’dan 100 km’ye 13 saniyede çıkabiliyor ve 1.0 litrelik motora sahip olsa bile performans açısından zorluk çıkarmıyor. Vites L konumunda iken yokuş kalkış sistemi sayesinde en zorlu yokuşlar bile Nissan Micra ile kolaylıkla çıkılabiliyor. Vites geçişlerindeki sıfır sarsıntı ve serilik ise Micra’nın daha kolay ivme kazanmasını sağlıyor.
Yeni Nissan Micra’nın Visia, Tekna, Platinum ve Premium Platinum olmak üzere 4 farklı donanımı bulunuyor. Test aracımız olan Platinum donanımı ve başlangıç donanımlarında standart olarak hız sabitleyicisi, hız sınırlayıcısı, akıllı sürüş kontrolü, kör nokta uyarı sistemi, fren destek sistemi, farlarda evden çıkış – eve geliş fonksiyonu gibi birçok özellikler bulunuyor. En üst paket Platinum Premium’da ise Platinum ve diğer paketlere ilave olarak akıllı otomatik uzun far asistanı, trafik işareti tanıma sistemi, alan şerit takip asistanı, ve otomatik kararan iç dikiz aynası bulunuyor.
Kısacası Yeni Nissan Micra bayanların yanı sıra gençlere, genç çiftlere, çekirdek ailelere yani herkese hitap ediyor. Nissan Micra testimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz. 2020 Nissan Micra ile bizi buluşturan Nissan Yılmaz Plaza yetkililerine teşekkürlerimizle. Bir başka testlerde buluşmak dileğiyle. Takipte kalın.
Digital Yazarlar – İki Yol Arkadaşı